HTML

dez.info

lehetne így is...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

a nemzeti flashmob ügynöke

2008.04.08. 16:21 dez.info

persze olcsó népszerűséghajhászás ilyen témával nyitni, hiszen a hétfői tomcat-féle flashmob és ellenflashmob kapcsán csakúgy folyik az okosság a blogokból, a sajtó pedig közben (már előtte) saját- és tulajdonosa szája íze  szerint értékelte az eseményeket. én csak pár dolgot tennék hozzá ehhez az egészhez.

tomcat aka polgár tamás már többször megmutatta zsenijét, mely a frappáns és kevésbé frappáns pólók mellett elsősorban nemzeti gerillamarketingre terjed ki: ilyen volt a hétfői (0407) kamu-jegyvásárlós flashmob is. szervezett már tüntetést és ellentüntetést, ellentüntetettt mások tüntetésén, készített már buziűző tojásbombát (nem működött), majdnem csinált füstbombát, épített tojásvető gépet és persze folyamatosan szervezi a nemzeti ellenállást, sőt, mindenhol ott van, ahol éppen a magyart bántják/hátrányosan különböztetik/fenyegetik stb. tomcat neve védjegy lett. ha feltűnik valahol, szinte biztos, hogy bekerül az esti híradókba (a fábry showba csak azért nem, na de ezt majd később).

nem akarom én megítélni, hogy jót tesz-e tomcat ténykedése a nemzeti oldalnak, vagy sem, de egy biztos: ilyen ismertsége patakai attilla óta nem volt kopasz embernek. a zsidózás/cigányozás/buzizás persze dzsolidzsóker, hiszen ötven embert bármelyik aluljáróban magunk mögé állíthatunk, ha a felsoroltak közül valamely csoport kiirtásához keresünk jelentkezőket. nem ettől nagy tomcat.

a nemzeti huncutság ismertséget és követőket hoz, mint láthattuk ezt toroczkai lászló esetében is. a kozmikus energiáktól fűtött fiatalember egy kormányhivatal pénzosztó pozíciójából startolt a nemzeti radikálisok élére. számos tüntetést plusz legalább egy tévéostromot szervezett és a kossuth téren fogócskázott a rendőrökkel, akik mindig nem tudták éppen elfogni, holott pont az orruk előtt volt. szóval az elmúlt évek során tomcat mellett toroczkai is nagy név lett a  szakmában.

toroczkai, a nemzeti mentalista legutóbb a blaha lujza téren hatott az hazafias elmékre. a forradalmi megemlékezésen arra kérte a jól láthatóan akár tettlegességre kész tömeget (néhány rumlis fiatal), hogy vonuljanak a művészetek palotájához, nyomást gyakorolni a hazug miniszterelnökre. csakhogy. a blaha és a mupa elég messze esik egymástól, gyalogosan érkezni egy ilyen ostromra kész öngyilkosság, hiszen seregünk idő előtt kifárad és még csak a megérdemelt szaladgálós-fogócskázós játékot sem bírnák a rendőrök ellen. másik megoldás a villamos lett volna, de hát az a száz ember, aki felfért volna az első szerelvényre, a mupánál felsorakozott rendőrökkel szemben semmit sem ér. nem is értem, hogy gondolta ezt a felhívást toroczkai. illetve pontosan értem.

de hogy miért érdekes most ez a két ember? azt mindenki tudja, hogy hazafias testvéreink szívükön viselik a magyarok ügyét. azt is mindenki tudja, hogy a két önkéntes (?) népvezér tesz is a magyarokért. nemcsak itthon, hanem határainkon túl is. tomcat és toroczkai is előszeretettel látogat határon túli magyar lakta területeket. tomcat leginkább erdélyt járja, toroczkai pedig főleg szlovákiában túrázik. persze, sok ott a magyar, igénylik a határon inneni export-hazafiságot - gondolhatnánk, mint ahogy gondoljuk is.

a helyzet azonban nem ilyen egyszerű. két közismerten felforgató személy egyszerű békés túristává válna, amint átkel a határon? nem  akarom tom clancy-t ide citálni, ezért inkább  jeffrey t. richelson kémek évszázada (A Century Of Spies: Intelligence in the Twentieth Century - oxford university press) című művéből idéznék: "titkosügynökök informálásának és koordinálásának bevett módja volt a hidegháború éveiben a külföldi kapcsolattartás. ennek során a beépített ügynök külföldön lépett kapcsolatba a hálózat embereivel, akik utasításokkal, adott esetben segédeszközökkel látták el. ez a jól működő rendszer túlélte a hidegháborút, túlélte a rendszerek felbomlását és máig használatos eleme a posztkommunista országok elhárító szolgálatainak."

nem állíthatom biztosan, hogy a két "nemzeti radikális" esetében is ilyesmiről lenne szó, de a külföldi utak valahogy mindig kimaradnak a tudósításokból - pedig a határokon túl lenne mitől védeni a magyart. és azért az sem mellékes, hogy ez a két figura, valahogy mindig szabadon hallathatja a hangját, miközben másokat sorra elfognak és elhallgattatnak. toroczkai az elnémítás helyett megkapta a nemzeti radikális vezér és állandó csatába küldő címet, tomcatet pedig a jópofa, kicst ugyan zsidozós-cigányozós, de azért titkon mindenki által megértett bőrfejű szerepébe bújtatták. ja, és a fábry showba még véletlenül sem azért nem hívják meg mert bőrfejű...

2 komment

Címkék: fábry tomcat toroczkai flashmob

A bejegyzés trackback címe:

https://dezinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr34416962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomcatMWI 2008.04.13. 04:32:05

A büdös életben soha nem szerepeltem a Fábry-showban.

killin tours · http://www.myspace.com/toubob 2008.04.16. 18:23:47

én se szerepeltem még a fábry shówban

mondjuk én nem vagyok kopasz

meg dagadt disznó se

süti beállítások módosítása